lunes, 3 de octubre de 2011

Activitats monòleg Maria Rosa

Després d'escoltar aquest monòleg, responeu les següents preguntes:
1. A quin acte pertany i en quin moment podem situar-lo?
Pertany al primer acte i el situem al moment en que la Maria Rosa defensa l'Andreu sobre la injusticia que ha patit essent enrajolat a Ceuta.
2. Per què podem considerar que és un monòleg si Maria Rosa es troba envoltada d'altra gent?Perquè només parla Maria Rosa. Monòleg ve de les paraules gregues mono que vol dir un i logos que vol dir paraula, es a dir, que només parla una persona.
3. Quina és la funció del monòleg dins aquest acte?
La funció d'aquest monòleg és dónar a conèixer a l'espectador el per què del tancament de l'Andreu a la presó i la seva justificació sobre la innocència de l'Andreu.
4. Com descriuries el matrimoni de la Maria Rosa i l'Andreu, després d'escoltar/llegir les seves paraules?
No era un matrimoni típic d'aquella època que només estaven lligats o per interessos familiars o per la simple comoditat del matrimoni i dónar descendència. Estaven junts perquè el seu amor va sorgir de la màgia d'una nit i perquè així ho van volguer. Estaven molt units i enamorats per aquesta raó Maria Rosa el defensa a mort.
4. Quins sentiments es reflecteixen en el seu discurs?
Sentiments de impotència, resignació, tristor i maternalitat envers l'Andreu, ja que s'en compadeix i li fa pena que estigui allà a Ceuta tot sol.
5. Com definiríeu el personatge de Maria Rosa arran d'aquesta intervenció?
Un personatge passional que accepta amb resignació la seva desgràcia i molt fidel al seu marit

No hay comentarios:

Publicar un comentario